EDUCORE CIE®
CONTINUAL IMPROVEMENT ENGINEERING®
1. HİZMET GEREKÇESİ
Hiç merak ettiniz mi; süreçler neden çizilmeye ihtiyaç duyar, iyileştirme çalışmalarında neden sürekli yeniden implementasyon gerekir, optimal seviyenin altında hizmet verilmeye neden devam edilir, etkin hizmet entegrasyonu ve yönetimi neden ulaşamayacağımız bir yerdedir?
Bir çok organizasyon personel kaynaklarının mevcut sürekli iyileştirmeye odaklanmasıyla boğuşuyor. Danışmanlık hizmetleri ile bu eksiklerini gidermeye çalışıyor. Fakat iyileştirme “projeleri” genellikle istenilen sonuçları vermiyor.
Çünkü iyileştirme kurumun temel yeteneklerinden biri olmadığı ve sürekli iyileştirme hem kurum organizasyonunda hem de kültüründe yer bulmadıkça dış desteklerle iyileştirmeler yaşamaya devem etmeyecektir.
Bu durumda kurumların sürekli iyileştirmeyi (Continual Improvement-CI) kurumsallaştırması, içselleştirmesi, kültürleştirmesi, organizasyonunda bir fonksiyon haline getirmesi gerekmektedir.
2.HİZMET TANIMI
Kurumda sürekli iyileştirme biriminin kurulması, CI yaklaşımının öğretilmesi ve CI pratiklerinin insan, süreç, yazılım boyutlarıyla kurulması ve yaşar hale getirilmesi.
3.HİZMET ÖN KOŞULLARI
CI biriminin organizasyonda tanımlanması, minimum bir CI yöneticisinin atanması veya işe alınması, CI için gerekli “yetki”lerin üst yönetim tarafından verilmesi, CI için gerekli olan denetim, CI register, CI aksiyon takip, raporlama, dashboard yazılımlarının kullanılması veya bulunmuyorsa satın alınması. CI eğitimlerinin verdirilmesi ve advisyory için bütçenin tahsis edilmesi. Şirket vizyonu ve hedefleri ile ilgili güncellemelerin ve detayların CI ekibi ile sürekli paylaşılması, açık ve net stratejilerin üst yönetimden alınabilmesi.
4.HİZMET KAPSAMI ve SÜRESİ
4.1 HİZMET FAALİYETLERİ
- HF1. CI birimi çalışma sürecinin ve tekniklerinin eğitiminin verilmesi
- HF1.1. ITIL Temel Eğitiminin Verilmesi
- HF1.2. ITIL Practitioner Eğitiminin Verilmesi
- HF.1.3 ITIL CSI Eğitiminin Verilmesi
- HF2. CI için gerekli sürecin ve aktivitelerin tanımlanıp sahiplendirilmesi
- HF2.1. CSI Süreci Tanımlama
- HF2.2. CSI Süreç Dokümantasyonu
- HF2.3. CSI Görev Tanımı Belirleme
- HF3. CI izleme ve denetim aktivitelerinin tanımlanması
- HF4. CI çalışmalarının yaşar ve kendi başına çalışır hale gelmesi için advisory hizmeti
- HF5. Kurum kültüründe sürekli iyileştirme (KaiZen) yaklaşımının yayılması için gerekli yapıların öğretilmesi
- HF6. CI takip, ölçüm, raporlama, yönetici kokpiti uygulamaları için yazılım seçme ve kullanımı sırasında danışmanlık
- HF6.1 Dashboard Yazılımı Raporlarına Destek
- HF6.2 Yönetim Kokpitinin Oluşturulmasına Destek
4.2 HİZMET SÜRELERİ
- HF1. Kuruma özel 1 haftalık eğitim
- HF2. Kuruma özel 1 haftalık danışmanlık
- HF3. Kuruma özel 1 haftalık danışmanlık
- HF4. Kuruma özel 4 haftalık danışmanlık
- HF5. Kuruma özel 1 haftalık danışmanlık
- HF6. Kuruma özel 1 haftalık danışmanlık
Toplam 9 hafta ve 4-5 aylık danışmanlık desteği
5.HİZMET ÇIKTILARI
HÇ1. CI ve CSI tekniklerini ve süreçlerini bilen ve kullanan yetişmiş ekip
HÇ2. CI rol ve görev tanımları belirlenmiş atanmış bir yöneticinin tesisi
HÇ3. Tanımlı ve çalışan CI yönetim süreci
HÇ4. Servis, süreç ve aktivitelerinin denetimi yapabilen yönetici ve ekip üyeleri
HÇ5. Strateji yönetimi süreçleri olan Demand, Service Portfolio, Busines Relationship Management aktivitelerini bilen ve yönetebilen birer süreç sahibi
HÇ6. Servis ve süreçlerin mevcut durumunu analiz edebilen ve olması gereken seviye ile farklarını sürekli tespit edip iyileştirme önerileri sunabilen bir yönetici ve bu kişiye destek olabilen CI iç danışma ekibi
HÇ7. İyileştirmeleri önceliklendirebilen, business case hazırlayabilen, iyileştirme önerilerini en iyi pratikleri kullanarak oluşturabilecek yetkinliklere sahip bir yönetici ve buna destek olacak CI iç danışma ekibi
HÇ8. Ölçüm kriterlerini ve ölçüm metodlarını belirleyebilecek yetkinlikte bir yönetici ve ekip
HÇ9. Ölçümlere dair objektif ve sürekli raporlama yapılabilecek yazılım ve dashboard uygulamaları
HÇ10.Yöneticilerin stratejik hedefleri ile ilgili raporları sürekli ve anlık olarak görebilecekleri bir Yönetici Konsolu (C-Level Kokpit)
HÇ11. Kurumda sürekli iyileştirme yaklaşımının yerleşmeye başlaması ve tüm çalışanların KaiZen yaklaşımına alışmaya başlamış olması.
HÇ12. Kurumda mükemmellik merkezi ve süreç yönetim ofisi faaliyetlerini de kapsayacak şekilde; Center of Excellence (CoE) veya Business Process Management Office (BPMO) faaliyetlerini üstlenecek bir Sürekli İyileştirme biriminin yukarıdaki çıktılarla tesis edilmiş hali.
6.HİZMET BEDELİ ve ÖDEME KOŞULLARI
6.1 Toplam hizmet bedeli …….. USD + KDV’dir. İstanbul içi ulaşım masrafları hizmete dahildir.
6.2 Hizmet bedeli çalışmaların başladığı günden itibaren her bir ay eşit taksitler olmak üzere dört eşit parçada faturalandırılır. Kurum ödeme vadesine uygun sürelerde ödenmeleri beklenir.
6.3 Eğitim materyalleri fiyata dahildir. Eğitim sonunda yapılacak sınavlar tercihe bağlı ve kapsam dışıdır.
6.4 Eğitim ve danışmanlık lokasyonu müşteri tarafından belirlenir ve eğitim ile ilgili dış lokasyon tercihi durumunda mekan giderleri müşteriye aittir.
Hizmet fiyatlaması müşteri yerine analiz çalışması sonrası müşterilerimizle birlikte belirlenmektedir. Lütfen bu hizmetten faydalanmak için randevu alınız.
Copyright © 2017 EDUCORE
CIE® –CONTINUAL IMPROVEMENT ENGINEERING® Markası ve hizmet içeriği ile ilgili tüm bilgiler marka tescili ve telif hakları ile korunmaktadır. Marka ve içerik Educore dışında hiçbir kurum tarafından kullanılamaz, kopyalanamaz, benzeri üretilemez, içerikleri kısmen de olsa kullanılamaz. İsim, içerik veya metod ile ilgili tüm izinsiz kopyalama ve yeniden kullanımlar, taklitler, benzer isim ve içerikler hukuki takibe ve yasal cezalara uğramanıza neden olabilir. Düzenli ve sürekli hukuki takip yapılmaktadır.